lauantai 5. toukokuuta 2012

Oikein huono voikin olla hyvä!Kun ensin piirtää, sitten värittää, sitten leikkaa, sitten vaihtaa ohjelmaa, sitten rajaa, sitten yhdistää kaksi kuvaa, maskaa,  voi syntyä aivan uusi piirus, sanoi Kiirus.Näinkin voi kuvan synnyttää. Digipiirretään, väritetään, strukturoidaan kuvankäsittelyssä,  lisätään yksi leieri,  valokuvani talojen katoista, joka käännettiin ylösalaisin , upside down :). Digipiirus päällimmäiseksi,  muokataan, warpataan, linear light -blending, häivytys n. 80 %.   Muistellaan laulun sanoja.... Poika varjoisalta kujalta, lisätään muistetut sanat....

Kyllähän tässä aikansa saa kulutettua tällee.... ja itse asiassa tämä on hirmu hauskaa :D Vaikka en oikein mitään osaa kunnolla, en piirtää, en kuvankäsittelyä (siis ihan noviisi näissä hommissa) .... olen vaan niin helvatan kova yrittämään ja mielikuvittelemaan.

Olen täällä blogistaniassa katsellut oikeiden osaajien oikeita töitä. Ihastellut kädentaitajia suurella kunnioituksella. Välillä minut valtaa hillitön masennus kun en itse pysty samaan, edes lähellekään. Ja olen vielä kärsimätön opettelemaan. Eikä kaikkea opi vaikka kuinka opetteleisi.  Pitäisi saada äkkiähetinopeesti kunnollista valmista jälkeä. Sitten on näitä päiviä, kun ajattelen, että jokainen tekee sen mitä osaa, ja jos sen yrittää tehdä hyvin, niin se riittäköön!


En millään osaa keskittyä yhteen asiaan. Tahtoisin osata kaikkea, piirtää, maalata, tehdä mosaiikkitöitä, virkata, hoitaa kukkia, kuvakäsitellä, valokuvata, laulaa, soittaa, kirjoittaa, leipoa ..... Ja kun jokaista osaa vähän (paitsi leipomista), niin missään ei voi olla hyvä. (Tunnisteisiinkin olen laittanut "digital art", kun se kuulostaa niin hienolta) Siis on tyydyttävä keskinkertaisuuteen. Kait. Pahus soikoon, niin se on.

Eihän minun pitänyt heti aamutuimaan alkaa tässä murisemaan, kädet vaan alkoivat kirjoittamaan ja lennosta piti lisätä pari kuvaa.. joten olkoot. So what! Ja sitten päivän mietelause:

JOS OSAA OLLA OIKEIN HUONO,
NIIN  HUONO VOIKIN OLLA HYVÄ!

Taivaankaton reunalta hyvää tätä päivää!
27 kommenttia:

 1. Huomenta vaan! Oli kyllä ihan kuin meikäläisen tekstiä tällä kertaa, heh! Aina tuntuu että osaa "vähän kaikkea", mutta ei kuitenkaan tarpeeksi hyvin mitään. Itse ajattelen niin, että joka asiassa löytyy aina taitavampia ja lahjakkaampia -jokaiselle ihmiselle, vaikka kuinka taitava jo olisikin. Mutta ollaan iloisia näistä taidoista mitä meillä on jo! Ja mielipiteeni näihinkin digitaiteiluusi on, että ne ovat t o d e l l a hienoja!!! Jatka vain, koko ajan oppii lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohdun sanoista Matkatar. Olen senkin huomannut, että mitä enemmän oppii sitä vähemmän huomaa osaavansa. Illustratoriania käytän ehkä 40 %:n kapasiteetilla, kun en enempää osaa.... pahkura sentään.

   Poista
 2. Hienoja! Mitään ei voi osata, jollei harjoittele ja harjoittelemalla oppii ja kaikista tehokkainta harjoittelu on silloin, kun se on hauskaa :D

  Minäkin osaan monesta asiasta vähän, mutta yhtäkään en kunnolla. Mutta elämä on oppimista, eikä osaamattomuuden saa antaa olla este. Jatketaan siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne sanoo, että harjoitus se mestarin tekee! Siis jatketaan. Kiitos!!!

   Poista
 3. KP
  Älä viitti! Tänne tullessani ajattelen aina, että mitähän täältä nyt löydän. Kuvitteleppa sellainen tilanne, että ei osaa mitään näistä taidoistasi, huuli pyöreänä vaan katsoo ja ihailee, eikä oikein osaa sanoakaan mitään.
  Art, art, taide on katsojan silmässä. Tämä on hiano, ettäs tiedät!

  Sitten sattui silmäni tuohon vieressä olevaan mietelauseeseen; Miten kaunista on olla joutilaana ja levätä sen jälkeen. Lainaanpa sen motokseni täksi päiväksi, jos sallit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on viitittävä, Kaanon. Röhistävä itselleen, tukistettava, örhyttävä! Tämä sinuakin lohdun sanoista kiittää ja suurella mielihyvällä motoksesi lauseen luovutan. Se on muuten espanjalainen sananlasku :)))

   Poista
 4. Tälle vuodatukselle ei nyt vain osaa kuin nauraa. Oletko aivan varma, että kuvat, runot, tarinat, leipomukset, virkkaukset jne, jen. tulevat muilta tuosta vain. Ei minulla ainakaan. No tulee ne varmaan joillakin.
  Sama masennus se iskee meikäänkin välillä, mutta jos täällä mukana pyörii, niin se on vain kestettävä.
  Sitäpaitsi, olet senverta hyvä mielikuvailemaan, etten sinuna masentuisi ollenkaan, edes kerran vuodessa, saati useammin. ...ja hymy senkuin jatkuu.....
  Hyvää viikonvaihdetta ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, olet sinä mainio pakkaus. Minuakin ihan alkoi suunpieliä ylöspäin vetämään...
   Eihän taito puissa kasva, sanoi Hilu-täti ja sitten se toinen että oppia ikä kaikki. vaan kun on niin kärsimätön kuin minä, niin koville ottaa opintie välillä... useinkin.
   Hyvää viikonvaihdetta sinullekin ja muutes miten kanat jakselee? Joko on tiut täynnänsä maatiaismunia?

   Poista
 5. Kaikkein parasta on juuri kokeilla ja seikkailla. Jos osaa jotain oikein todella hyvin, eihän siinä ole enää mitään mielenkiintoa, ei mitään mihin pyrkisi. Minusta ainakin on parasta kun ei osaa, tekee vaan ja nauttii. Kiertää kääntää, sovittaa ja suurentaa, poistaa sieltä, lisää tänne ja sitten kakku ylösalaisin...älä tule paha kakku, tule hyvä kakku...
  Suurensin kaikki kuvasi ja nautin, todella hienoja kaikki. Etenkin keskimmäinen on ilmeineen, taustoineen ja kokonaisuutena erityisen hieno.
  Nyt naama virneeseen ja uusia tuulia kohti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikkailusta olen samaa mieltä. Jokainen työ on matka, ainakin yritys... aina ei tiedä mikä on päämäärä, lopputulema. Kiitos ajatuksistasi, tänään taitaa olla kyynelpäivä.

   Poista
 6. Voi tuota sinun vaatimattomuutta. Sinä OLET hyvä juuri siinä missä olet. Ja tiedät sen itsekin. Ja sinun blogilla on kiva käydä, kun siellä on aina jotain kivaa katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa mitä tuulento, oikeasti en ole vaatimaton... minulla on vaan liian suuret pyrkimykset. Pitäisi mun oppia laittamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin, niin ei tulisi turhia haahuiltua. Arvaa, tuosta osaamistoivomuslistaltani unohtui huonekalujen entisöinti, sitäkin tahtoisin osata!

   Poista
 7. Voi Sinua Kiirepakolainen. Olisin mielelläni sinä, jos osaisin tehdä tuota kuin sinä osaat. Mä voin istua ja tappaa aikaa tunteja noiden ohjelmien kanssa, eikä mitään synny... en nyt olekaan juuri harjoitellut enää, kun en osaa, enkä ymmärrä puoliakan mistä puhut. Mä olen vuosia ja vuosia tehnyt työkseni viivapiirroksia, ja vasta vajaa vuoden ajan olen alkanut tutkia esim. photoshoppia muussa merkityksessä kuin scannauksen apuna.
  Sun työt on niiiiin ihania, ja sä olet turhan vaatimaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokki lämmityksen sanoista. Arvaas, en itsekään aina ymmärrä mistä puhun, luen vaan ohjelmiston hienoja sanoja ja valintanäppäimiä ja click ja click ja yritys ja erehdys. Tietysti jotain matkan varrella oppiikin...
   Minä rakastan viivapiirroksia. Niitäkin tahtoisin osata!

   Poista
 8. Hei, nuohan ovat minun mieteitäni, en vaan osannut niitä kirjoittaa! Sinun kuvasi ovat upeita, ihailen niitä ja kaikkia taitojasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ihmisellä on luomisen tuska, ja tähtäin liian korkealla ja sitten vielä kärsimättömyys, niin lopputulos on ahdistus, rittämättömyys. Olenkin jo pitkään pohtinut, että pitäisi alentaa rimaa.....
   Minä ihailen taitojasi, ja niitä on paljon. Aina ei vaan kommentoidessa osaa pukea ajatuksiaan sanoiksi. Pitäisköhän alkaa välillä postaamaan oma ihastelupostaus... Tiedän, että jokainen luova ihminen tarvitsee kannustusta, sillä se kantaa eteenpäin. Tietysti myös rakentava kritiikki on paikallaan ja hyväkin, mutta jos itse kokee olevansa riittämätön, niin miten sitten pystyy rakentavasti kritisoimaan toisten töitä...
   Kiitos miiwi ystäväni!

   Poista
 9. Niin ja samoin mä ihailen sun töitäsi ja ajattelen, että sä osaat tosi hienoja kaikkea tehä... että älä nyt sitten viitti enää...hi!
  Sähän ollet taitava, kuin mikäkin taiteilija ja taitava kuvankäsittelijä ja taitava vaikka mikä!
  Että sittä vaan eteenpäin ja me vaan ihaillaan sun taidettasi ja ollaan kateellisia, hi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos harakka ihana. Älkää olko kateellisia. Luomisen tuskassa pyöriminen ei ole aina kivaa, vallankin jos ei meinaa saada mitään aikaiseksi vaikka kuinka pusaa ja pusaa...
   Sinulle sanon, että olet todella taitava makrokuvaaja!

   Poista
 10. Heippa sulle!
  ihanat ovat nuo sinun digitaiteesi, aivan upeita!
  Minäkin joskus piirtelen hiirellä mutta en osaa sen kummempaa tekniikkaa, harmi.
  Ihanaa sunnuntaita sulle.. Huomenna posti kulkee=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hanne virtauksesta. Tervetuloa lukijakseni, ilostuin!

   Poista
 11. Haloo! Haloo! Haloo! Eipäs vähätellä siellä taitojaan! Minusta näissä piirustuksissa/teoksissa on paljon sisältöä, taidokkuutta ja huumoria, että katselen näitä mielelläni. Katselisin mielelläni enemmänkin.

  Se on sitä elinikäistä oppimista. Ja se tekee mestarin, että kokeilee, sitkeästi jatkaa ja uskoo kykyihinsä. Sinulla on nyt mitä ilmeisemmin menossa se luovien ihmisten tuskan hetki. Nauti siitä! Sillä sen jälkeen maailma repeää ja huomaatkin olevasi jälleen uudella tasolla.

  VastaaPoista
 12. Ai niin, piti vielä muistaa mainita, että kaikki taiteilijat tekevät paljooooooon luonnoksia ja kelpuuttavat sitten jonkun niistä jatkoon. Jos kelpuuttavat. Mistä niitä maailman kuulujen taiteilijoiden hahmotelmia muuten putkahtaisi esiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, lohdun sanat ovat aina paikallaan. varsinkin tuskan hetkenä. Ja että tästä pitäisi nauttia.... luovuuden tuskasta. On siinä kyllä jotain autuaallistakin.... Saa oikein riutua....
   Vein juuri muutaman pussillisen kaikenmaailman luonnoksia ja söhryjä roskikseen, kun niitä ei enää mihinkään mahdu..... hmmphh...

   Poista
 13. Missä lie olen luurastellut, kun en ole tännekään ehtinyt. Muka. Ja nyt on niin paljon katseltavaa yhdellä kertaa, kaikkea kaunista ja kekseliästä ja kivaa. (Tekniikan sanastosi meni yli niin, että huiskahti!) Nimesikin olet modernisoinut! Pahoin pelkään, että olet juuri niitä taiteilijoita, jotka osaavat kirjoittaa ja piirtää ja käyttää tietokoneita ja laulaa ja soittaa kitaraa, ja pahus, pelkään, että olet kauniskin! Liikaa hyvää yhdellä ihmisellä, niin epistä niin epistä...Muuten parasta on kuitenkin yksilällisyys, olla erilainen kuin joku toinen. Sinä olet mainio yksilö tässä blogimaailmassa, ja varmasti siellä Vallilassakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaari ihana! Kyllä on mukavaa lukea kehusanoja.... vaan.... pahus soikoon, minä olen pullero, kärsimätön, lättäjalka, en osaa soittaa kitaraa, pianollakin fyr elisestä vain pari tahtia pim pim, kaikenkaikkiaan aika keskinkertainen tapaus olen.
   Mutta yksilöllinen taidan olla, niinkuin olet varmasti sinäkin. Se on aika hyvä juttu.
   Siis läpätään kättä yksilöllisyydelle! LÄPS!

   Poista
 14. ..yksilöllisyys..ja varmasti osaat oikeinkirjoittaakin :D

  VastaaPoista

Iloitsen kommenteistanne, Huiskis!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.