tiistai 23. lokakuuta 2012

Näin syntyy pakoon säntäävä pölypallerojoukkoVoi olla, että olisi vielä helpompikin toteutustapa, mutta kun en jaksa sovelluksen ohjekirjoja lukea, niin tälleesti sitten.


34 kommenttia:

 1. Näyttää helpolta...mutta jo pölypalleron piirtäminen ilmeineen, vaatii osaamista. Saati saada koko tiimi juoksemaan!!

  Huomasin, että olin unohtanut kommentoida edelliseen postaukseesi...varmaan ohitin sen kiireellä, ettei tauti tarttuisi ;=)
  Mutta, loistavia nämä molemmet, jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onneksi eläkeläisellä on aikaa onnistua ja epäonnistua. Mukavaa puuhaa tämä on, leikkiminen:)

   Poista
 2. Noin se onnistuu kun osaa!
  Ja pallerot saa kyytyä, nyt kaikkki siivoamaan, kun on näin hyvät ohjeetkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa miiwi! Eikun luutaan kiinni ja huiskimaan:)))

   Poista
 3. Mukavasti toteutettu, ja vielä jopa tekstikin.

  Itse vuosia piirtäneeni, tosin näitä ns. vapaita kuvia, mutta kuitenkin. Siis vuosia käytin Freehandia, ja tiesin, että jotain sais ehkä helpommin toisella tapaa, mutta nopeasti meni alun opittu konsti Nyt sittyen sama juttu illulla. Olen joitain juttuja unohtanut, mitä golleeagi opetti, mutta jotenkin kierrän ne - ehkä monimutlaisemmalla tavalla, mutta tulos on sama. Eli yksi tulos, monta konstia.

  Kuvastasi heti näkee pölyukkojen kiireen, pidä pintasi ja anna niille kyytiä - mars vasemmalle päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tekstin laitoin tavallaan myös itselleni muistipaikaksi, että miten oikein häärästelen.
   Varmasti on helpompiakin keinoja, mutta jotenkin sitä pinttyy tapoihinsa, eikä edes yritä etsiä oikoteitä, kun on jonkun kikan keksinyt:)))

   Minua kiinnostaa, että mitä piirustat Illulla? Voisko niitä joskus nähdä.... blogissasi???!!!

   Poista
  2. Moikkelis. Minulla oli lausekirjoitusvirhe tuossa ylempänä, piti olla "... EN tosin näitä ns. vapaita....". Eli ei mun kuvissa ole mitään hohtoa verrattuna sun luoviin. Mä piirtelen tarkasti määriteltyjä kuvia mm. oppikirjoihin tms. Ja nyt viime ajat kaikenlaisia graafeja (ennen oli matikka -kolmiot juu nou:) ja fysiikka ja kemia laitteineen, testeineen ja kaavoineen..jne jne) ja kaikenlaista siltä väliltä. Mutta ihmiset, eläimet ja muut luonnolliset kuvat jätän suosiolla ns. taiteelliselle piirtäjälle.

   Aloitin jotain 40 v sitten käsipiirtämisellä, eli kun virhe tuli, saattoi tulla kohta myös reikä kuultopaperiin, kun tushia rapsutti pois liian ankarasti.. Ja nyt n. 25 v ajan samaa hommaa koneella (mac). Freenä olen koko ajan ollut toisen lapseni syntymän jälkeen, yhtä lyhyttä kokeilutyövuotta lukuunottamatta. Oma vapaus ajankäytössä ym. voitti.

   Olipa pitkä kommi, mutta suotakoon se minulle... :D

   Poista
  3. Jotain tämänsuuntaista olen vähän arvellutkin! Sinun työssäsi kyllä koneella piirustus on ihan ehdoton hyöty ja parannus käsipiirustamiseen verrattuna!

   Poista
 4. Siinä ne nyt juoksevat sinua pakoon koko porukka, mahdatkos saada kiinni. Olisit piirtänyt vähemmän vauhtia, niin voisit saadakin. Taitoa ja kärsivällisyyttä taiteilussa tarvitaan, onneksi olkoon, sinulla on molempia.

  Aina kun minulle tulee, sisäisessä tai ulkoisessa tilanteen vaihteessa, luomisessa tai muutenkin, jonkinlainen muutos, minun on siivottava koko työhuone, vasta sitten mahtuu uusi tulemaan. Näin on ollut aina, enää en sitä ihmettele, alan vain siivota ja siitä tiedän, että nyt alkaa syntyä jotain uutta. Mielenkiintoista, mitä uutta sinulla syntyy. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin en olisi ymmärtänyt..... nyt ymmärrän tuon muutoksen tuoman tarpeen suureen siivoukseen. Suuri muutos suuri siivous!! Niin totta niin totta.
   Minä toivon, että tämä synnyttää jotain.... katsotaan... annetaan ajan kulua. Itsekin odotan mielenkiinnolla.

   Poista
 5. Sinun pölyhuiskusi toimii mestarillisesti. Kaikki vanha pois ja uutta puhdasta tilalle. Työlään tuntuinen projekti, mutta kannattava. Toteutuksena kylläkin hauska :-)

  VastaaPoista
 6. Kätevää! Miten sellainen spray tehdään?

  VastaaPoista
 7. Voi juku, kyllä pölypallot saa kyytiä luonasi, tai on jo saanut aioa kauankin aikaa, hi!
  Mä teen varmaan myös kaikki, mitä teenkin, niin jotenkin vaikeemman kautta, niin luulisin ainakin. Mutta kun jonkun oppii jotenkin, niin sen sitten tekee aina vaan uudelleen, jo opitun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, opitun vaihtaminen uuteen tapaan ei oo helppoo... ei myöskään uuden opettelu, jos vanhallakin pärjää:)))

   Poista
 8. Hauska!!!
  Pölypallot juoksentelevat täälläkin kilvan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, sinnekös ne lähtivätkin karkumatkalle♥♥

   Poista
 9. Apua, minusta ei tule ikinä pölypalleroiden huiskuttajaa, jos se on noin vaikeeta. Olkoon sitten sängyn ja sohvan alla turvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuulento, sun täytyy alkaa Hamelnin pillipiipariksi ja johdattaa ne ovesta ulos:)))

   Poista
 10. Ihania pölypalleroita, ja näemmä lisäksi aika veikeä syntyisiä. Olenkin aina ihmetellyt miten ne lisääntyvät ja juoksentelevat nurkissa ja sängyn alla. Nyt se sitten selvis kopioimalla, liittämällä ja monistamalla. Täytynee koittaa houkutella ne samoilla keinoilla roskakoriin ;)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania pölypalleroita :)) Hienosti olen saanut viivoilla muodot esiin ja liike, mitä mainioin. Erinomaista Illun käyttöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittää täällä Merike. Kommenttisi mukavaa luettavaa:)))))

   Poista
 12. Kiitos ohjeesta, vaan en sittenkään osaisi... neulon vain sukkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen katsonut sukkiasi, ja ohjeitakin, vaan ei onnistuisi minulta:))

   Poista
 13. Jos näitä piirtää paljon, hypähtävätkö ne pois kuvaruudulta ja valtaavat koko kodin? Siinä tapauksessa minä en opettele, en halua yhtää enempää palleroista meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut katos ne voi piirtää pois! Piirrät vaan niille johtajan, joka johtaa ne ovesta ulos, kuin Hamelnin pillipiipari.

   Poista
 14. Sä tiedät mun tuiki olemattoman piirustustaidon, piirtäsin varmaan pilipiiparin pyörimään ympyrää ja laulamaan. Ja sitte niistä ei malttais enää luopua ja pallerokansa täyttäisi koko kodin. Ja mun pitäis hakee uusi kortteeri.

  VastaaPoista
 15. Johan on ihme, miten nopeasti ne pallerot lensivät tänne, vastatuuleen. Teet tämän varmasti nopeammin,kuin luen ohjeet~ Täh, häh, ???

  VastaaPoista

Iloitsen kommenteistanne, Huiskis!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.