maanantai 19. maaliskuuta 2012

Näitä värejä en pukisi ylleni, ehkä....


Hyvin hankala haaste. Minä kun pidän kaikista väreistä, sävyineen. Tätä pitikin lähestyä omasta vaatetus-näkökulmasta. Näitä värejä ja väriyhdistelmiä en päällysvaatteisiini huolisi. En ainakaan mielelläni. Paitsi ehkä, jos on pakko. Tai jos ovat alekorinerikoistajousjätemyynnissä halvalla. Tai... hmmm miten sen nyt ottaa. Ehkä kuitenkaan en neonvihreää polsteria hommaisi.... tai kirkkaan keltaista... Saisivat minut muistuttamaan hälytysmerkkiä.  Toisaalta, jos harrastaisin ulkoreippailua, siihen asuun ne voisivat sopiakin...

Summa summarum: Kun kasasin nuo ei-minun-pukeutumisvärit samaan läjään, niin ohhoh, nekin yhdistettynä  alkoivat yllättäin näyttää ihan kauniilta.

Värikollaasihaaste: Inhokkivärit

20 kommenttia:

  1. Pieninä annoksina nämä kirkaat värit menee, asuina melko huomiota herättäviä. Tietty jos haluaa huomiota ;)

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin kauheaa nimetä inhavärit, kun niitä ei oikeastaan ole. Kaikki värit toisen rinnalla tai efetkinä sopivat. Perusruskea ei ole minun väri ja se voi johtua vain siitä kun aikoinaan taideopettaja sanoi: Kun tekijä on epävarma, eikä tiedä, mitä väriä laittaisi, hän laittaa ruskeaa ja sillä peittää tietämättömyytensä. Kai se kolahti,käytän perusruskeaa hyvin harkiten. Poltettu umbra ei kuulu tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, on kauheaa. Aika jännästi opettajasi pystyi traumatisoimaan sinut tuolla ruskealla värianalyysillään. Tuhma opettaja. Ei tuommoista saisi sanoa. poltettu umbra on erikoisen kaunis väri!

      Kansakoulussa tokaluokalla kun piti piirtää syksy ja sade, niin piirsin ihmiset sateenvarjoineen ja puut punaiseksi. Opettaja haukkui minut pataluhkasi värivalintani johdosta eikä laittanut piirustustani seinälle luokkaan. Minä olin tosi onneton ja tunsin itseni maailman huonoimmaksi. Eikö ollut kaamea ope perkeleen maisteri Jahnukainen! hups , anteeksi.

      Poista
  3. Värit ovat kumma juttu, miten muoti saa meidät käyttämään outoja värejä. Muistathan neonvihreät ja oranssit vaatteet. Ne olivat hienot!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan hyvinkin. En ole vaan koskaan oikein ollut muodin perässä kulkija....

      Poista
  4. Neonvärit vaatteissa tuovat mieleen kaamean 80-luvun, jäiks. Never.

    Mutta niin kuin kollaasistasi huomaa, ei neonväreissä ole mitään vikaa, kun ne yhdistää oikein ja taitein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tökkii tökkii... vaan kyllä noilla värittää voi... paperille :D

      Poista
  5. Komea sommitelma, taitavasti rakennettu. Juuri kuvana. Mutta huonetilan värityksessä vaikutelma olisi kafkamainen... Tällainen värisommitelma on kuin musiikki, joka syntyy pianosta kun nojaat kyynärvarsilla sen koskettimille ;) Kaikki sävelet soivat yhtaikaa. Kuvassasi tiukat muodot ja kevyet varjot tuovat silmälle armoa, ja ponnahduttavat esiin kuvioita vuorotellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska vertaus kyynärnojasta pianon koskettimille. Olen joskus kokeillut...

      Jos tuo värimäärä olisi huoneessa, niin värien kakofonia ajaisi minut ulos!

      Poista
  6. Sinun kollaasisi on kaunis ja virkistävä. Juuri kollaasina, jota katsoo hetken ja piristyy näistä väreistä. Mutta jos olisi noin värikkäät vaatteet tai sisustuksessa näitä värejä, ne tuntuisivat sietämättömältä tekopirteydeltä!
    Tuo sinun profiilimietelauseesi; minulla on sama asia tässä koneen vieressä kissamietelauseena: "Kuinka ihanaa onkaan olla tekemättä mitään....ja levätä sen jälkeen."
    :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, hetken siinä voi silmiään availla, mutta sisustuksessa.... nooouuu!

      Mietelaus on sinullakin mukava! Olen omani joskus jostain lukenut, (espanjalainen sananlasku)ja se sopii minullekin kuin nakutettu, hih :D

      Poista
  7. Neonvärit käy lapsille,hyvin näkyy ja vielä heijastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, flora. Lasten vaatteissa toimii nuo värit hyvin.

      Poista
  8. Sinulla on niin pehmeän kaunis kollaasi, että väritkin pehmenevät.
    Mutta samoilla linjoilla olen. Tosin noista väreistä on niin paljon sävyversioita eri kirkkaus- tai vaaleusasteineen, että sisustukseen moni noista sävyistä menisi piristyksenä. En vaatteissa käyttäisi, olen tämmönen harmaa-musta sillä alueella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa-musta-valkoinen olen itsekin, enimmäkseen.

      Poista
  9. Toiset värit ottaa ihan liikaa silmiin, häikäsee ihan!

    VastaaPoista
  10. Kolme juttua (enhän koskaan yhdellä selviä!) 1-Näin koostettuina värit ovat mahtavat ja hienosti julisteenomaiset. Kannattaisi painatta! 2-Minulla oli taideopettajana koulussa Riitta Hannikainen, taiteilija sukua. Se oli kivaa, jos en mitään opPinutkaan! 3-Sorry, mutta neonmuoti on jo kaupoissa tänä keväänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin hämmästelin, kun aloin eitykkäämisvärejä kasata, että ohhoh, nehän näyttävätkin sitten loppuviimeksi ihan OKlta:D :)
      Onko, onko taas neonvärit IN! En ole vaatekaupoissa käynyt kuukausiin, niin ei ole mitään muotitietoa minulla!

      Poista

Iloitsen kommenteistanne, Huiskis!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.