maanantai 8. lokakuuta 2012

Siivosin pois


Mikä ihme se pistää ihmisen keräämään kaikkea. Säästämään kaikki. Pahan päivän varalle. Purnukat, langanpätkät, hapertuneet kuminauhat,  lehdestä leikatut kuvat. Kaikki. Hittolainen. Pistää menemään kirpputorille... oi tuo on ihana, tuon minä haluun ja tuon ja tuon ja tuon... Kotona sitten ihmettelen, että mitä sillä teen, mihin sitä voisi käyttää, mihin sen laitan... Kaappitilaakin on niin vähän. Pussilakanoita koko armeijalle. Enhän minä tarvitse kuin muutaman. Kaksi oikeastaan, toinen käytössä toinen pyykissä. Pitää mennä ostamaan uusi, kauniimpi kuosinen. Vanhoja ei raaski heittää pois, kun eivät ole rikkikään. Huh. Kaikki paikat täynnä. Yläkaapit, välikaapit, alakaapit, sivukaapit, lisäkaapit. Pusseja, purnukoita. Minähän asun kirpputorilla. Kotini on kuin kirpputori! Mitään ei enää mahdu mihinkään. Siivoaminen työlästä... huh. Liikaa kaikkea. Päässäkin.

Apuun saapui oma personalcliinerini. Ja tehokas sellainen. Minä koin purnukoistani suurta luopumisen tuskaa. Pois vaan, et tuota tarvitse, jätesäkit täyttyivät. Pölyimuri karjui kaksi päivää. Lattialuutut jättivät jälkeensä puhtaan tuoksun. Pinnat alkoivat kiiltää. Tilan tunne kasvoi. Henki alkoi kulkea. Päässäkin oli jo tyhjiä kohtia. Mahtuu tuoreita ajatuksia. Värikkäitä ajatuksia.

Vähitellen jokaiselle tavaralle alkaa löytyä oma paikka. Kaaos helpottaa.

Minun oli siivottava mieleni, pääni, kotini. Turhat pois. Uudistuttava. Ainakin yritettävä tuoreutua.

Tänä aamuna oli ihana herätä. Vapaa reitti sängyltä kahvinkeittimelle! Eteläsiivestä poihjoissiipeen.  Uskomatonta. Miten tuo kahvikin maistuu niin hyvälle.....

....hmmmh.... ehkä minä kuitenkin nuo pari tärkeysasiakenkälaatikkoa tuonne yläkaappiin..... voi ehkä joskus tarvita!





27 kommenttia:

  1. Ihanan värikkäitä tuoleja ja villakoirasi ovat suorastaan suloisia :) Aina välillä pitää siivoilla mieltä, päätä ja kotia. Sinulla on käynyt personalcliineri, se on hieno juttu ! Nyt kuitenkin, ehkä otat sieltä yläkaapista pois ne tärkeysasiakenkälaatikot, et tarvitse niitä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... jos vaikka vain yhden kenkälaatikon jättäisin....

      Poista
  2. Niinpä niin, ainakin ne kaksi täytyy jättää... voi tarvita :-DDD

    VastaaPoista
  3. Saman olen huomannut, turhaa tavaraa nurkat täynnä, vaan kaikkea en vieläkään raaskinut pois heitää, personalcliineri voisi auttaa täälläkin :)

    Nautinnollisia kahvihetkiä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos miiwi, kyllä maistuukin hyvälle, erikoisen hyvälle!

      Poista
  4. Aina jotain täytyy jättää, sillä koskaan ei tiiä, vaikka sitä tarvitsiskin jokus!, hi!

    VastaaPoista
  5. Oi, tuollaisen personalcliinerin minäkin haluaisin!

    Materiaalihamsterina painin saman tilanahtauden kanssa. Minullahan ei ole mitään turhaa, ei esim. koriste-esineitä, mutta minulla on pussillinen lonkerotölkkien korkkeja, niistä saa tehtyä vaikka mitä kivaa. Langanpätkän voi laittaa kollaasiin, samoin jonkun vanhan kuvan. Äh.

    Vaan hyvä se on todellakin toisinaan heittää kaikki tarpeeton (ja tarpeellinenkin) roina pois ja nauttia avaruudesta. Sitä paitsi materiaali niin kuin pöly, ovat alati uusiutuva luonnovara, eivätkä koskaan kuole sukupuuttoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos yksin olisin puuhastellut, tuskin mitään olisin raaskinut heittää pois. Ehdottoman hyvä ja tehokas ratkaisu, tämä ihana personalcliinerini!

      Poista
  6. Nyt olisi sopiva ilmakin tehdä inventariota esim. vaatehuoneessa. Siellä on sellaisia pesukoneessa kutistuneita vaatteita, mitkä turhaan odottavat omaa kutistumistani:)

    Hieno keksintö, personalcliineri, hänellä ei olisi mitään tunnesidettä turhiin esineisiin.

    VastaaPoista
  7. Olen tehnyt jo vuosia tuota ja kaapeissa on tilaa, mutta pää, tämä ei ota opikseen. Jos hiukankin tulee tilaa, heti se keksii jotain uutta hullutusta tehtäväksi. Ei hetkenkään rauhaa. Joskus olisi kiva olla vaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpäs sen sanoit! Vaikka kuinka päähän saisi onttoja kohtia, niin eikös ne piruvien ala heti täyttymään... :))

      Poista
  8. Aivan ihana tuo tuoliteoksesi!!!
    niin iloinen!!

    VastaaPoista
  9. Laitapas sitä siivousintoa vähän tännekin, jos jäi yli. Tyttäreni kävi siivousapuna ystävättarensä, kolmen lapsen äidin luona. Vaatteita lähti kiertoon, roinaa roskiin ja kirjahylly uuteen uskoon. Sanoin, tule meille. Ei viitsi, kun meiltä ei saa heittää mitään pois! Mistä ihmeestä hän luulee saavansa arvokkaat perintökalut, kysyn vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi vielä lähettää, pahus kun hommat on vielä kesken. Tänään pitäisi rahdata pussukoita taas roskiin... ja sitten tilata kierrätyskeskus hakemaan pari ylimääräistä tavaraa....ja sitten vielä järjestellä....ja dekoreerata... Mutta jos yli jää, niin oitis lähetän!

      Poista
  10. Ei kiirettä! Jatka rauhassa :)

    VastaaPoista
  11. Voih! Saisinpa tuollaisen cliinerin tännekin. Päässä soi saamani neuvo "yksi huone kerrallaan, yksi huone kerrallaan" ... "Trallalllaaa" ajattelen ja aloittelen ja sitten jumiudun selaamaan muovitaskullista leikkaamiani näitä-voin-ihan-varmasti-joku-päivä-johonkin-käyttää kuvia ja sitten teenkin jotain ihan muuta ja siitä huoneesta ei ole puhdistettu edes sitä muovitaskullista.
    Iloa, valoa ja intoa päivääsi ystäväin ♥!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ilman tuota cliineriäni, joka oli tyttäreni, ei olis kyllä tullut yhtikäs mitään. Nyt on jo avarapaa...
      homma jatkuu toki vieläkin. Niin tuttu tunne tuo muovitaskujuttu:)))
      Makeutta elämääsi♥

      Poista
  12. Minulla on sama olo, mutta en vain saa tehtyä mitään! Olen kuitenkin jotain hassua, jota en koskaan uskonut tekeväni!! Olen heittänyt roskikseen KIRJOJA!! Minä, joka aina kun sain markan rahaa, ostin sillä kirjan. Nyt minulla on vissin 1000 tai kaksi, kirjaa ja huomaisn, etten tykkää enkä tarvitse niitä kaikkia. Koululaisen tietosanakirjat, joita yksikään koululainen ei käyttänyt lähtivät ensimmäisinä. Mutta kaapit ja varastot - ei puhuta niistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkea teko! Ja kaapeista ei puhuta.... eikä varastoista:))

      Poista
  13. Auts, olet kuin minä! :) Tuota ja sitä voi vielä tarvita ja kamaa kertyy.
    Onneksi mies on nyt yksin himassa ollessaan aloittanut raivauksen. Hän kun tykkää askeettisuudesta - minä taas haluan tai kerään kaikenlaista kamaa ympärilleni.
    ps. täällä säästän muoviset ruokapakkaukset, niitähän voi tarvita vaikka...jonkun ruuan säilyttämiseen, kerätä kyniä tai muuta tilpehööriä! hahahahah :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä kummaa, ettei asuntoja voi laajentaa tarpeidensa mukaan... ;o

      Poista

Iloitsen kommenteistanne, Huiskis!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.