lauantai 13. lokakuuta 2012

13.10.2012 on kainsainvälinen epäonnistumisen päivä!


Jos et ole epäonnistunut, et ole yrittänyt mitään uutta.
Suomalainen kulttuuri ei ole hyväksynyt saati arvostanut epäonnistumista. Virheistä rankaiseminen ja leimatuksi tuleminen johtavat epäonnistumisten pelkoon ja riskien välttelyyn. Varmoja valintoja tekemällä ihminen usein menettää mahdollisuuden kokea uusia asioita, kehittyä ja toteuttaa unelmansa.
On todettu tosiasia, että epäonnistuminen on yksi menestyksen kulmakivistä elämän joka osa-alueella. Epäonnistuminen on ennen kaikkea oppimiskokemus ja sen kautta saatu oppi on korvaamaton voimavara. Epäonnistumisen ei saa antaa viedä osaajilta uskoa ja rohkeutta rakentaa omaa elämäänsä ja yhteistä maailmaamme. Eikä epäonnistumisen saa missään nimessä antaa viedä tarmoa nousta ylös jaloilleen kerta toisensa jälkeen — ja yrittää uudelleen.
Itsensä haastaminen ja omien haaveiden tavoittelu johtaa auttamatta aika ajoin epäonnistumiseen.
Ilmapiiri, jossa ihmisiä kannustetaan haastamaan itsensä, yrittämään uusia asioita ja ratkaisemaan eteen tulevia haasteita avaa ovet lukemattomiin mahdollisuuksiin ja kokemuksiin. Rohkeuden ja riskinoton ilmapiiri houkuttelee esiin ihmisen todellisen potentiaalin. Sen ansiosta kuka tahansa saa oppia inhimillisistä virheistään itseään soimaamatta ja lopulta saavuttaa unelmansa.
(Epäonnistumisen päivän manifesti 13.10.2012, lainaus internetistä)

24 kommenttia:

  1. Iloisen mokaamisen taitoa kannattaa opetella.

    VastaaPoista
  2. SE on totta, että jos jotain tässä maailmassa koitat tehdä, niin varmasti joskus tulee mokattuakin. Mutta siittä ei saisi rangaista, vaan kannustaa aina uudelleen ja uudelleen tekemään ja yrittämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin Harakka, lannistaminen on pahasta. Kannustaa täytyy. Ei kukaan ole seppä syntyessään.

      Poista
  3. Aika jykevää tekstiä, mutta niin totta kuin tämä päivä.
    Hienoa kun istut "keltaisella" tuolilla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tulee aurinkoinen olo kun kököttää keltaisella tuolilla.

      Poista
  4. Eläköön epäonnistuminen!!

    VastaaPoista
  5. Olen ollut mummelia auttamassa ja kaikki meni hyvin, mutta vielä tässä ehtii jotain omaa sählätä sen verran, että epäonnistuu. Täytyy päästä päivän tunnelmaan ja samalla astua askeleen kohti jotain uutta.

    VastaaPoista
  6. Huikean hienoa, että mokaamiselle annetaan arvostusta! Luovuus syntyy sieltä, ja eipä siis ihme että tämä on aalto-yliopiston tuotantoa. Eläköön virheellisyys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolminkertainen hurraahuuto! Että ihan epäonnistumisen päivää vietetään. Minusta se on niin hienoa. ja tärkeä keskustelunavaus!

      Poista
  7. Totta puhut!! Mutta nykyajan vanhemmat eivät anna lapselle epäonnistumisen kokemuksia vaan kaiken pitää olla kivaa. Enpä oikein osaa arvata mihin se johtaa? Voiko elämä kohdella nykylasta silkkihansikkain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi ajatella, että ihminen ei opi, jos ei saa epäonnistua. Omasta lapsuudestani muistelen jotain tällaista.... ja aikuisuudessa sama juttu.

      Poista
  8. Itse epäonnistuin täydellisen "ruispuikulan" teossa, mutta jos perheelle maistuu (ja pierettää) niin syötäviähän nuokin näyttävät olevan :))Itse yritän (lihavointi tuplana tuhon "yritän" sanaan) ajatella, että epäonnistuminen on lahja, että hitsin pitsit - jätänpä tämä ruisleivän teon ammattilaisille ... ja nyt epäonnistuin (ehkä) selittämään mitä tarkoitan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi ruispuikula päivässä lisää onnistumisen mahdollisuuksia... öööö... vai miten se menikään.
      Mitä parhaimpia enpäonnistumisia sinulle ystäväin. Se on tie onnistumiseen. Haukkaan vähän ruispuikulastasi:) Nam nam nam.

      Poista
  9. on rohkeuttsa tunnustaa epäonnistumisensa ja nauraa itselleen

    VastaaPoista
  10. Mikähän on, kun kommenttini ei jää tonne Wordpressin puolelle lainkaan eilen kokeilin ja nyt tänään, eikä vaan näy? Onkohan ohimenevä juttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärrä. Olethan joskus sinne kommentoinutkin. Ihan outo juttu.

      Poista
  11. Harjoittelu tekee mestarin ja mestaritkin epäonnistuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin on.
      Kiitos Harry, kun tulit lukijakseni :)

      Poista
  12. Kiiris, voisin kertoa sata tarinaa epäonnistumisesta espanjan opiskelussa.
    Nyt vaan on niin, etten tässä iässä enää välitä mitä muut minusta ajattelevat.
    Olen hidas oppimaan, tarvitsen erilaisia tapoja (kirjoittaa/piirtää/kuunnella/lukea/värejä/kuvia/karttoja jne.) kun monet parikymppiset vielä opiskelevat selviävät jopa tunnilla opitun pohjalta. MUTTA. Kieliopin osaaminen ei tarkoita että osaat puhua, kommunikoida ihmisten kanssa.
    Hyvä esimerkki on espanjalaiset itse. Opiskelevat jopa 6v englantia mutteivät osaa puhua ollenkaan koska sitä ei opeteta. Noin karkeasti sanottuna omilla aivoilla, omien ajatuksien tuottaminen ei ole mikään juttu vaan päntätään kielioppia kuin kaikki valmistautuisivat kielenkääntäjiksi!
    Ja samaa meiltä ulkomaalaisilta, vapaaehtoisesti oppimaan tulleilta vaaditaan!
    Täysin absurdia!
    Siksi lintsaankin tänään ja joko saan rahat takaisin loppuosasta kurssia tai opiskeluni järjestetään toisin.
    Minä en aikuisena suostu olemaan kuin 15-vuotias teini jota yritetään laittaa samaan muottiin - lyttyyn, hiljaiseksi ja ilottomaksi!
    Voisin kirjoittaa vaikka kuinka pitkään mutta ehkä palaan asiaan kun tiedän mitä jatkossa tapahtuu.
    En siis lähde täältä pois vaan vaadin parempaa, aikuismaisempaa kohtelua ja iloa oppimiseen. Piste. :)
    ps. luulin ensin että en osaa, olen tyhmä jne. mutta kyse onkin systeemistä joka ei sovi minulle. Piste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ehdottoman samaa mieltä olen kanssasi. Minäkin eläkeläisenä opettelen uusia asioita, koska haluan. Onnistuen ja epäonnistuen. So what.
      Tuo loputon kieliopin pänttääminen ei todellakaan avaa ihmiselle kommunikointikykyä kyseisellä kielellä. Enemmän puhetta ja höpinää, juuri niin. Jos ei aio kirjailijaksi ko. kielellä tai kielenkääntäjäksi tai tulkiksi, niin kielioppi ei todellakaan ole se tärkeysasia.

      Hyvä että vaadit!

      Poista

Iloitsen kommenteistanne, Huiskis!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.